De Druivelaar op tournee met Nicky Langley

'100 jaar De Druivelaar, Vlaandere meest geliefde kalender, gisteren en vandaag'

 

De Druivelaar kon het afgelopen jaar op heel wat belangstelling rekenen ter ere van zijn 100ste verschijning. Vanaf het voorjaar van 2016 wordt Vlaanderens ‘wereldberoemde’ scheurkalender ook letterlijk in de schijnwerpers gezet, want actrice en auteur Nicky Langley trekt ermee op tournee door Vlaanderen.

Er valt tegenwoordig heel wat te zeggen over De Druivelaar. Hij kreeg dit jaar een eigen webshop, kwam in een staande variant, is ondertussen een vaste waarde op de Boekenbeurs en haalde er vorig jaar zelfs een hoger verkoopcijfer dan Jeroen Meus! Het is ongelooflijk dat zo’n dagblokje twee wereldoorlogen overleefde en nog steeds zo’n grote aanhang kent.

 
 

Dat het Druivelaarpubliek nog steeds bijzonder groot is, ontdekte Nicky Langley tijdens een van haar literatuurvoordrachten. Dat bracht haar op het idee van een productie over dit Vlaamse kleinood. Nicky Langley kent u wellicht als oma Fonkel uit Mega Mindy. In 2014 ontving ze de Torenwachtersprijs voor haar veelzijdigheid als auteur, actrice en zangeres.

In het voorjaar van 2016 tourt Nicky Langley met De Druivelaar in de Vlaamse zalen. De speeldata en -locaties zult u via deze website en op onze Facebookpagina kunnen volgen.

 
   

 

Contacteer ons

056/36.32.11
info@dedruivelaar.be
Industrielaan 5 - 8501 Heule